Komposztálási mintaprojekt Derecskén - KEOP-6.2.0/A/11-2011-0022


Válassza ki az Önnek legmegfelelőbb betű méretet és színbeállítást.
A hivatkozások színei a szövegtől minden esetben eltérnek.A projekt >>>

A projekt bemutatása

Környezet és Energia Operatív Program

”Fenntarthatóbb életmódot és fogyasztási lehetőségeket népszerűsítő, terjedésüket elősegítő mintaprojektek” című konstrukció „A” komponense

A pályázat címe: „Komposztálási mintaprojekt Derecskén”
A pályázat azonosítója: KEOP-2009-6.2.0/A/11-2011-0022

A támogatási szerződés 2011 július 27-én lépett életbe.
A pályázat várható befejezésének határideje 2012. május 31.


A pályázat főbb részei

Eddig kiosztásra kerültek a komposztáló ládák, az ismeretterjesztő előadások megtartásával együtt. Valamint több alakalommal cikk jelent meg a Derecskei Hírek helyi lapban is.


A pályázat rövid összefoglalása

Derecske lakosai elkötelezettek környezet szerető és védő emberek. A település 90%-a műveli a házhoz tartozó kertjét. Szeretnénk, hogy ezen pályázatnak köszönhetően a település elsajátítsa a komposztálás technológiáját és népszerűbb legyen a lakosság körében és az elkövetkezendőkben alkalmazza is azt. Ehhez biztosítjuk a pályázat keretén belül a komposztáló ládát és a technológiát. A pályázat témája, hogy megismertesse az emberekkel a komposztálást és ránevelje annak alkalmazására. Ezzel is segítse, hogy környezettudatos emberekké váljanak. Az előzetesen kiküldött felmérésre 300 db komposztáló láda igény küldtek vissza a lakosok. A pályázat során lakók vállalják, hogy a kertben keletkező szerves hulladékot és a konyhában keletkező szerves hulladékot a komposztáló ládában tárolják az elkövetkezendőkben, a megadott információk szerint. A keletkező komposztot saját célra hasznosítják. Derecske Város Önkormányzatára 5 év fenntartási kötelezettség vonatkozik. A fenntartási időszak alatt a jelentési és adatszolgáltatási kötelezettséget vállalja.

A projekt teljes költsége: 10.392.500.- Ft.
A projekt támogatása: 9.872.875.- Ft
A pályázat felelős vezetője Bakó István polgármester
A projekt vezetője, szakmai koordinátora: Ilyés Csaba környezetkutató

 

 

A lakossági bejelentéseket, komposztálással kapcsolatos problémákat, ilyes.csaba@derecske.hu e-mail címre várjuk.